رمبوتان يك ميوه گرمسيري است كه در تايلند، مالزي، اندونزي، فيليپين و استراليا مي رويد. رمبوتان بيشتر به رنگ قرمز مي باشد، اما در مالزي نوع كوچكتري از رمبوتان كه زرد رنگ مي باشد نيز پيدا مي شود. رمبوتان پوشيده از تارهايي به شكل مو(hair) است كه به آن ظاهري عجيب و غريب داده و دليل نام گذاري آن شده است. rambut در زبان مالايي به معناي مو(hair) ميباشد به همين دليل اين ميوه را رمبوتان (rambutan) ناميده اند.
اگر رمبوتان خوب رسيده باشد مزه شيريني دارد و ميوه به راحتي از هسته جدا مي شود. اما اگر خوب نرسيده باشد ميوه به هسته چسبيده است و مزه آن ترش مي باشد.
هنگامي كه مي خواهيد رمبوتان بخريد، آنهايي را انتخاب كنيد كه پوست قرمز روشن دارند. مقدار كمي رنگ نارنجي يا زرد در كنار رنگ قرمز اشكالي ندارد، اما آنهايي كه پوست سبز رنگ دارند نرسيده هستند.
رمبوتان هايي كه سياه شده اند يا تعداد زيادي موهاي مشكي دارند را نخريد زيرا بيش از حد رسيده هستند.
رمبوتان منبع خوبي از ويتامين C و كلسيم مي باشد.
تحقيقات نشان مي دهد كه رمبوتان در پايين آوردن فشار خون موثر است.
چه جوري رمبوتان را بخوريم؟
ابتدا با يك چاقوي تيز برشي در پوست رمبوتان ايجاد مي كنيم.
نيمه پوست را جدا مي كنيم.
ميوه رمبوتان با كشيدن به راحتي از نيمه ديگر پوست جدا مي شود.
همان طور كه در شكل مي بينيد ميوه رمبوتان تخم مرغ شكل و سفيد رنگ است.
مي توان شكافي در ميوه رمبوتان ايجاد كرد و هسته آن را خارج كرد، يا
مي توان همه ميوه را در دهان گذاشت و پس از خوردن هسته آن را از دهان بيرون آورد.
از روغن دانه رمبوتان براي ساختن شمع و صابون استفاده ميشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر